Fantasia

Thursday, July 27, 2006

Kiitos kaikki lukijani!

Laskuri pyörii vinhaa vauhtia! Jos joku tietää olleensa 1000:s lukijani niin laita tietoa kommenttiin ja saat pienen "palkinnon". Ja kiitos kommenteistanne amelie, stricker, katiija, villasatu, seijap, villasukka ja lankakomero. Olen tietenkin itse hakeutunut heti paikalla teidän blogeihinne seuraamaan toimintaanne. Tilaajiakin on jo vajaa 30, kiitos myös teille!

Kaikesta päätellen lankavarastoni ei olekaan niin epätavallinen kuin luulin. En oikein uskaltanut itsellenikään myöntää sen suuruutta viimeisen hamstrauksen jälkeen (ne 33 kiloa) joten jaoin sen kahteen osaan: vanhemmat ja uudet. Vanhoja oli jo vajaa 40 kiloa ennen noita uusia 33 kiloa. Nyt ne ovat vähenneet kunnioitettavasti vajaan 35 ja runsaaseen 24 kiloon. Suurin määrä jonka löysin kanssasisarteni blogeista oli lähes 100 kiloa! Nostan hellehattua!




Jakku on nappia vaille valmis. En saanut parempaa kuvaa, kun Tytär nukkuu vielä ja Mies oli kuin ei olisi ymmärtänyt ongelmaani. Lankaa meni 330 gr (uutta varastoa) joten saan lopuista (170 gr) vielä huivin, jos mieli tekee. Lanka on sekoitetta 29% pellavaa, 40% puuvillaa ja 31% akryyliä, oikein miellyttävää neuloa.


Kaitaliinan alku, siitä näkee että ruusukuvio on tulossa. Lanka 100% merseroitua egyptiläistä puuvillaa (uutta varastoa).

Teemana tänään virkkaus, joten näytän maton, jonka virkkasin viime talvena paksusta puuvillaisesta mattolangasta, jonka löysin kirpputorilta. Lankaa oli kaksi kiekkoa, paino kai noin kilon ja maksoi 20 kruunua (vajaa 2 euroa). Koukkuna paksuin, jonka omistan #8. Matosta tuli aivan sopiva kynnysmatoksi olohuoneeseen terassin ovelle.


Tässä vielä lähikuva. Yksinkertainen ja kaunis omasta mielestäni.

Työtoverini kertoi virkanneensa kylpyhoneen maton vanhoista lakanoista ja pitihän minunkin kokeilla. Tämän tein ennen tuota sinistä mattoa ja leikkasin ensin matonkuteet. Se olikin sellainen nostalgia-matka suoraan lapsuuteen. Minähän se leikkasin suuren osan äidin matonkuteista ja se olikin oikeastaan ensimmäinen palkallinen kesätyöni. Palkkaa en enää muista, mutta kovettumat sormissa ja ne valtavan suuret ja tylsät sakset!

Kuvasta tuli aika vaalea, mutta niin on mattokin vaalealla lattialla. Pussilakanoita meni 3, tyynyliinoja 6 ja pari käytöstä poistettua pöytäliinaa. Viimeiset kerrokset oli raskas virkata ja kuteet pölyttivät kovasti. Virkkasin tämän ulkona viime kesänä, samoin kuteet leikkasin ulkona.


Ja VIHDOIN sokerina pohjalla syntymäpäivähuivini:


Lanka: 150 gr Seitsemän Veljestä punainen tasaraita ja 200 gr viininpunaista englantilaista harjattua villaa (ei vyötettä)
Puikot: #12 bambua
Malli: aina oikein yksi lisäys joka kerroksen alussa ensimmäisen silmukan jälkeen
Hapsut: 6 tasaraitaa ja 2 villaa, kutakin 30 senttiä ja n 5 sentin välein

1 Comments:

  • Kauniita virkkaustöitä ja upea huivi. Minunkin suosikeissani olet ollut jo hyvän aikaa, ei vain ole tullut aiemmin kommentoitua... Mun lankavarstot kyllä kalpenee tuon sun lankamäärän rinnalla. Edullisia lankahankintoja olet kyllä aikoinaan tehnyt!

    By Anonymous Anonymous, at 8:10 AM  

Post a Comment

<< Home